ČOKOLADNA PITA S KRUŠKAMA



Imam dojam da se kruške prilično rijetko mogu zateći u receptima. Ne znam jesam li ikad čula za pitu ili štrudlu od krušaka. Na ovaj sam recept slučajno naletjela listajući jednu dragu mi kuharicu, a budući da je kruškama još sezona i da je na tržnicama izbor odličan, požurila sam se i odlučila se za kombinaciju koja ne može podbaciti: kruške i čokolada.

Tijesto:
125 g maslaca
60 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
175 g brašna
40 g kakaa

Krema:
125 g čokolade s visokim udjelom kakaa
225 ml vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu (podijelite na dva dijela)
1 cijelo jaje
1 žutanjak
3 kruške

Priprema:
Od svih sastojaka zamijesite tijesto te ga umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko pola sata. Zatim ga razvaljajte, stavite u kalup, izbodite vilicom i opet hladite oko sat vremena.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pecite tijesto oko 15 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Dok se tijesto hladi, napravite kremu. Zagrijte čokoladu, vrhnje i pola količine šećera. Maknite s vatre i umiješajte jaje i žutanjak. Prelijte kremu preko tijesta. Kruške ogulite i očistite. Narežite ih na listiće te listiće posložite po kremi. Vratite u pećnicu i pecite kolač 10-ak minuta. Zatim kolač pospite ostatkom šećera u prahu i pecite još 20-25 minuta. Ohladite i poslužite sam ili s tučenim slatkim vrhnjem!






30.09.2008. u 22:02 | 6 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>