TORTICE S ČOKOLADNIM SRCEM



Ovaj sam kolačić prvi put kušala u zagrebačkom restoranu Plato. Oduševila me kombinacija mekanog tijesta i rastopljene čokolade u središtu. Kolač poslužuju topao uz kuglicu sladoleda od vanilije. Konobar je rekao da je recept tajna šefa kuhinje, no meni nije vrag dao mira pa sam se bacila u potragu i uspjela ga pronaći na blogu talijanske autorice.

Sastojci:
250 g čokolade (s visokim udjelom kakaa)
250 g maslaca
175 g šećera
5 jaja
50 g brašna
2 žličice praška za pecivo
malo soli

Priprema:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Na pari rastopite čokoladu s maslacem i šećerom. Maknite s vatre te umiješajte jaja, a zatim mješavinu brašna, soli i praška za pecivo. Kalupe za muffine dobro namažite maslacem i pospite brašnom te ih napunite smjesom (malo više od pola kalupa). Pecite 10-12 minuta. Količina vam je dovoljna za 12 kalupa. Izvadite tortice iz pećnice i ohladite ih 10-ak minuta. Okrenite kalup i sve tortice istresite. Sredina će biti tekuća, a vanjski dio čvrst.
Poslužite tople sa sladoledom ili tučenim slatkim vrhnjem.

08.10.2008. u 21:31 | 14 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>