ČOKOLADNI BISCOTTI



Vrlo su brzo gotovi i ukusni, a mogu stajati danima. Talijani ih rade u tisuću varijanti, a ja sam za danas odabrala ove s čokoladom i prženim lješnjacima.

Sastojci:
135 g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 žličica praška za pecivo
malo soli
245 g brašna
100 g čokolade
100 g lješnjaka

Priprema:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a lješnjake prepržite na tavi i usitnite u mužaru. Miksajte jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne posvijetli. Posebno prosijte brašno u koje ste dodali prašak za pecivo i sol. Pomiješajte. Na kraju dodajte lješnjake i narezanu čokoladu.
Formirajte štrucu dužine oko 30 cm i širine oko 10 cm. Bit će vam lakše ukoliko ovlažite ruke vodom. Stavite štrucu na masni papir i pecite oko 25 minuta, na dodir mora biti čvrsto. Izvadite iz pećnice, stavite štrucu na dasku za rezanje i narežite dijagonalno na šnitice debljine cca 2 cm. Vratite biscotte u pećnicu i pecite ih 10 minuta, okrenite pa pecite još 10 minuta.

Ova vam je količina dovoljna za nekih 16 biscotta. Prilično su veliki, 10-ak cm su dugi pa ću ja idući put napraviti dvije štruce kako bih dobila manje keksiće. Po želji možete na pari rastopiti čokoladu pa umakati jednu stranu biscotta. I to ću drugi put! wink

18.10.2008. u 22:37 | 14 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>