SLATKE KOŠARICE S PINJOLIMA



Nastavlja se naše gastronomsko druženje čiji je tvorac Monsoon. Ovaj su mjesec tema pinjoli, a domaćica je nlo. Budući da se na mome blogu zasada nalaze samo slatke stvari, odlučila sam i pinjole po prvi put pokušati ukomponirati u neko slatko jelo. Rezultat su ove košarice!

Sastojci (za 8 košarica):
150 g brašna
4 žlice šećera u prahu
125 g maslaca, narezanoga na kockice
2 žutanjka
1 vanilin šećer
malo soli
125 g čokolade
100 g pinjola
2 jaja
200 ml slatkog vrhnja
korica jedne naranče
1 žlica likera od naranče
5 žlica marmelade od naranče
3 žlice soka od naranče

Priprema:
Najprije pripremite prhko tijesto. Sve sastojke (šećer, maslac, brašno, žutanjke, sol) pomiješajte i oblikujte kuglu. Umotajte je u foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Zatim tijesto podijeite na osam dijelova. Svaki komad tijesta razvaljajte te stavite u kalup koji ste namazali maslacem. Izbodite vilicom i stavite u zamrzivač na 20-ak minuta.
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva i pecite samo tijesto 15 minuta. Dok se tijesto peče, na tavi prepržite pinjole. Izvadite kalupiće iz pećnice te na svaku podlogu od tijesta stavite pinjole i narezanu čokoladu. Pomiješajte jaja, koricu naranče, liker i slatko vrhnje. Prelijte preko čokolade i pinjola. Pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite. Ugrijte marmeladu u koju ste dodali sok od naranče i prelijte po kolačićima. Pustite da se preljev ohladi pa poslužite.

22.10.2008. u 20:10 | 13 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>