KRUŠČIĆI S BUNDEVOM



Sezona je bundeva. Ja sam svoj komad na placu kupila još prošli tjedan, spekla sam je i napravila pire, no budući da nisam imala vremena, a ni ideje, pire sam smrznula. Danas sam za ručak planirala Brankinu paštetu s pinjolima, koja je ispala odlično, a uz nju mi je pasao neki fini kruh pa sam se sjetila svoje bundeve, odmrznula je i napravila ove kruščiće.

Sastojci:
250 g pirea od bundeve (Ana-Marija je ovdje savršeno objasnila kako se pire radi)
50 ml mlake vode
1 žlica meda
450 g brašna
1 Garant za dizana tijesta (Dr. Oetker)
žličica soli
sjemenke bundeve
1 žutanjak
žlica mlijeka

Priprema:
U mlaku vodu umiješajte žlicu meda, a posebno pomiješajte brašno s Garantom i solju. U brašno umiješajte pire od bundeve i vodu s medom. Dodajte i narezane sjemenke bundeve te zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu i podijelite je na osam dijelova. Od svakog dijela oblikujte manju kuglu i stavite je u protvan na masni papir te pustite da odstoji 15 minuta. Zatim svaku kuglu namažite žutanjkom u koji ste dodali žlicu mlijeka i pospite sjemenkama bundeve. Peciva pecite 20-ak minuta u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva.

06.11.2008. u 21:51 | 8 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>