PITA S JAGODAMA I ČOKOLADOM



Nastavljam u jagodičastom tonu, sezona im je kratka pa se moram požuriti. sretan Mnogi će se složiti da je kombinacija čokolade i jagoda neodoljiva pa sam tako nešto odlučila isprobati. Pita me podsjetila na Milku s jagodom, a budući da je čokolada ovomjesečna tema u igri Ajme, koliko nas je! je, čija je domaćica Sanela, ova je pita moja ulaznica!

Tijesto:
140 g maslaca na sobnoj temperaturi
75 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
50 g blanširanih i mljevenih badema
malo soli
1 jaje
245 g brašna

Krema:
300 g jagoda
230 g čokolade s visokim udjelom kakaa
400 ml vrhnja za šlag
150 g marmelade od jagoda

Priprema:
Miksajte maslac te mu polako dodavajte najprije šećer, zatim bademe, sol, šećer u prahu i jaje. Lagano miksajte i polako dodavajte brašno. Još malo izmiksajte, oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na najmanje dva sata.
Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup obložen masnim papirom. Izbockajte tijesto vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom i stavite na njega grahorice. Na 180 stupnjeva pecite 20 minuta. Skinite foliju i grah i pecite još 15 minuta.
Ostavite tijesto sa strane da se ohladi. Kada se tijesto ohladi, na njega posložite narezane jagode. Zagrijte vrhnje u koje ste umiješali marmeladu. Kada smjesa zakuha, maknite s vatre i umiješajte čokoladu. Prelijte preko jagoda. Kada se ohladi, stavite u hladnjak i poslužite hladno!

11.05.2009. u 21:08 | 9 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?