PARFE KOCKE OD JAGODA



Nisu nam još jagode dosadile pa evo još jedan kolač s njima!

Biskvit:
2 žutanjka
2 bjelanjka
60 g šećera
50 g oštrog brašna

Krema:
700 g jagoda
500 ml vrhnja za šlag
2 vrećice želatine u prahu
3 čvrsta jogurta
250 g šećera u prahu
200 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje

Priprema:
Najprije pripremite biskvit. Od bjelanjaka istucite snijeg. Žutanjke miksajte sa šećerom dok ne posvijetle. Zatim žlicom naizmjenično dodajte brašno i bjelanjke. Kalup nauljite i pospite brašnom. Ulijte u njega smjesu za biskvit i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i za to vrijeme pripremite parfe kremu. Jagode očistite, operite i narežite na manje komadiće. Želatinu pomiješajte s 10 žlica hladne vode i ostavite desetak minuta da nabubri. Istucite 500 ml vrhnja u šlag i dodajte mu šećer u prahu. Ugrijte jedan jogurt i u njemu rastopite želatinu stalno miješajući. Jogurt nikako ne smije zavrijeti! Kada se želatina rastopila, maknite s vatre i dodajte dva preostala jogurta. Jagode usitnite vilicom, neka dio postane kaša, a dio ostavite u komadićima. Dodajte u jogurt i promiješajte. Zatim u smjesu od jogurta i jagoda uz lagano miješanje dodajte šlag. Smjesu izlijte na biskvit, stavite u hladnjak neka se stisne. Kada se kolač dobro ohladi, režite ga na kocke te ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i jagodama. Još jedna mala napomena, mi baš ne volimo debele biskvite pa je ovaj od dva jajeta vrlo tanak. Ako volite deblji biskvit, slobodno udvostručite ili utrostručite sastojke.

24.05.2009. u 18:23 | 17 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>