ŠTRUCA SA ŠUMSKIM JAGODAMA



Obožavam šumske jagode i njihov intenzivan miris. Nekako sam ih se uspjela dokopati, a uglavnom smo ih jeli svježe. Jednu sam mjericu ubacila u ovaj slatki kruh.

Sastojci:

280 g brašna
1 prašak za pecivo
115 g maslaca
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 dl kiselog vrhnja
50 g tostiranih i narezuckanih badema
100 g šumskih jagoda

Priprema:
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a kalup obložite masnim papirom. Miksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodavajte jedno po jedno jaje. Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Zatim smjesi maslaca i šećera naizmjenice dodavajte brašno i kiselo vrhnje. Žlicom umiješajte jagode i bademe. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta. Štrucu možete posuti šećerom u prahu, a najbolje ju je servirati mlaku uz šalicu kave, čaja, mlijeka ili kakaa. sretan

22.06.2009. u 19:22 | 7 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>