ČOKOLADNI MUFFINI S KREMOM OD DINJE



Pa evo, ovim muffinima s kremom od dinje ispratila bih ljeto uz želju da nam zima ne bude prejaka i da snijega bude u što manjim količinama!
Ovo je moj najdraži recept za muffine, dobila sam ga od prijateljice, katkada umiješam čokoladu, katkada miješam crnu i bijelu, katkada dodam lješnjake, katkada višnje.

Za muffine:
80 g maslaca
150 g šećera
2 jaja
2 dl kiselog vrhnja
250 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
120 g grubo rezane čokolade

Za kremu:
125 g mascarponea
2 dl slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu
100 g bijele čokolade
1 kriška dinje

Priprema:
Najprije napravite muffine. Sastojke stavljajte redom kako su napisani, počevši s maslacem i šećerom pa do kakaa. Na kraju žlicom umiješajjte komadiće čokolade. Punite košarice, a ako ih nemate, maslacem namažite kalup. Pecite ih oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Dok se muffini hlade, pripremite kremu. Ogulite dinju i očistite je od koštica. Zatim od inje štapnim mikserom napravite pire. Ja sam u kremu stavila četiri žlice pirea. Čokoladu rastopite na pari. Mascarpone miksajte sa šećerom, a onda mu dodajte slatko vrhnje i sve zajedno miksajte. Na kraju dodajte rastopljenu i ohlađenu čokoladu i pire od dinje. Kada budete sigurni da su muffini hladni, namažite ih kremom i uživajte u laganoj čokoladno-voćnoj poslastici!

29.09.2009. u 19:40 | 8 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>