TORTA S KOKOSOM I BIJELOM ČOKOLADOM



Zagreb koji je još prije nekoliko dana bio prekriven snijegom, danas je jedna velika bara! Nisam ljubiteljica ni snijega ni zimskih radosti pa jedva čekam da se ova lokva isuši i da sve bude kako je bilo. sretan Ne volim snijeg jer iza njega uvijek dolazi bljuzga i bojim se da me nešto s krovova ne bi pogodilo u glavu. Ipak, ova torta, koja me silno podsjeća na nekakvu snijegom prekrivenu livadu, izuzetno mi je draga!

Biskvit:
3 žutanjka
3 bjelanjka
90 g šećera
75 g oštrog brašna

Krema:
200 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
500 ml slatkog vrhnja
100 g kokosovog brašna

Priprema:
Na manje komadiće narežite bijelu čokoladu i rastopite je u 250 ml slatkog vrhnja. Otapajte ili na laganoj vatri ili na pari. Zatim mješavinu stavite u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći). Napravite biskvit. Žutanjke tucite sa šećerom, a posebno istucite bjelanjke. Zatim u smjesu žutanjaka i šećera umiješajte naizmjenično žlicom bjelanjke i brašno. Ulijte u kalup koji ste namazali maslacem i pecite 15-ak minuta na 170 stupnjeva. Neka se biskvit ohladi.
Izvadite kremu iz hladnjaka i miksajte je desetak minuta. Posebno napravite šlag od 500 ml slatkog vrhnja. U kremu dodajte šlag i kokosovo brašno te promiješajte. Bijelu kremu izlijte preko biskvita i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.

09.01.2010. u 18:41 | 8 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?

<< Arhiva >>