CHEESECAKE




Kada sam prvi put kušala ovu tortu u zagrebačkoj slastičarnici Torte i to, nisam mogla vjerovati da postoji nešto tako fino. To je za mene bilo nešto potpuno novo, kolač kakav nikada ranije nisam probala. Onda su Zagrebom počeli kolati raznorazni recepti, isprobala sam ih nekoliko, ali definitivno mi je najbolji ovaj koji je na forum Da mi je nešto slatko stavila mljac! Pa vam prenosim njezin recept!

Tijesto:

250 g (crveni paketic) McVities Digestive keksica
100 g maslaca

Zuta krema:

600 g krem sira (ja sam kombinirala Philadelphia sir i ABC sir)
2 jaja
4 žlice šećera

Bijela krema:

2 kisela vrhnja (crveno i plavo)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer

Priprema:
Izlomite kekse pa ih zajedno s maslacem narezanim na kockice stavite u multipraktik, neka se sve poveže. Kalup za torte obložite masnim papirom te utisnite podlogu od keksa i maslaca. Pecite na 170 stupnjeva pet minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Miksajte sir i šećer dok smjesa ne postane kremasta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro izmiksajte i izlijte smjesu na podlogu od keksa. Pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta, a onda temperaturu spustite na 160 stupnjeva i pecite još deset minuta. Nakon pečenja ostavite tortu nekoliko minuta u odškrinutoj pećnici, a onda je izvadite i ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom i pažljivo premažite tortu. Vratite u pećnicu i pustite da se na 150 stupnjeva peče oko pet minuta. Neka se torta ohladi na sobnoj temperaturi, a onda je stavite u hladnjak preko noći. Uživajte! Mljac, hvala puno!

07.03.2010. u 22:02 | 20 Komentara | Print | # | ^ | Komentari da/ne?